BøkerÅ lage bøker er selve navet i min virksomhet og siden 2004 har jeg vært fotograf på 13 bøker. I noen bøker har jeg også ført pennen og i andre har jeg også hatt redaktøransvar ved siden av å være fotograf. Jeg er medlem av Norsk Faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og har samarbeidet med flere forlag som Friluftsforlaget, Skagerrak Forlag og Nova Forlag.

Her er bøkene hvor jeg er fotograf:
Over Oslo
Kanskje den største produksjonen jeg har vært med på så langt. I likhet med ”Fyrene- kystens katedraler” har Heidi (min kone) formgitt boken som teller hele 352 sider og har et stort format. Jeg har fotografert hovedstaden fra helikopter, kirketårn, hustak og andre bygninger som raver høyt over bakken. Teksten er skrevet av Eirik Myhr og Fabian Stang har skrevet forordet. Bildetekstene og etterordet har jeg selv skrevet. En bok vi forventer mye av og som en kystens mann har jeg passet på at ”fjord og havnebyen” Oslo er rikelig dekket. Boken er utgitt på Nova Forlag.

Skagerrakkysten
Ved siden av å levere de fleste bildene til boka fikk jeg her både skrive tekst og ha redaktøransvar sammen med Christian Frøstrup. Boka er spekket med gode og informative tekster av fagpersoner som Jo van der Eynden, Dag Hundstad, Per Arvid Åsen, Ivar Johan Jansen, Frans-Arne Stylegar og Per Roger Lauritzen. Om du ikke har oppdaget denne boka ennå, har du noe å se fram til. Boken er utgitt på Friluftsforlaget.


 
Panorama Aust-Agder
Skrytealbumet fra Aust-Agder har jeg gjort sammen med Christian Frøstrup. Også dette en bildebok i stort format. Store deler av bokens opplag ble kjøpt inn av fylkeskommunen. Boken er utgitt på Friluftsforlaget.

Fyrbyggerne
Fyrbyggerne er bind 2 i serien ”Kystens veivisere” og forteller historien om de som bygde kystleden vår. Boken er skrevet av Bjørn Arild Ersland og basert på intervjuer, jeg fikk æren av å levere alle fargebildene i boka. Boka kan kjøpes hos Lindesnes Fyrmuseum.


Fyrene – Kystens katedraler (2 utg)
Jeg har alltid vært fasinert av fyrene våre og arbeidet med denne boken var utrolig morsomt. Jeg kjøpte en gammel kassebil, lastet den opp med fotoutstyr, gitar og en madrass og reiste kysten rundt fra Fredrikstad til Kirkenes. Knut Baar Kristoffersen i Kystverket har skrevet teksten i boken som tar for seg rundt 50 fyr. Boken har kommet i 2.utg og er utgitt på Skagerrak Forlag.


 
Arbeidet med Havneguidene har bydd på mange luftige timer over kysten vår fra Gøteborg til Bergen. Vi vurderte først å fotografere de 1.200 havnene fra masten på en seilbåt, men heldigvis falt valget på helikopter. Et enormt fotomateriale la grunnlag for fire havneguidebøker som alle har blitt en suksess og er nå ute i tredje og fjerde opplag! Alle havneguidene er utgitt på Skagerrak Forlag og forleggerparet Jørn og Hanne Engevik er forfattere.

 Risør
Min første bok for Friluftsforlaget og begynnelsen på et langt og hyggelig samarbeid med Christian Frøstrup i Arendal. Boken inngår i Sørlandsserien og er en bildekavalkade over Sørlandsbyen gjennom et år. Boken har korte tekster på norsk, engelsk og tysk.
 
Tvedestrand
Som innflytter på Sørlandet ga boka om Sørlandet meg en god anledning til å bli kjent med nabokommunen Tvedestrand. For en som er glad i kystkultur har Tvedestrand mye å by på, ikke minst øysamfunnene på Lyngør og Sandøya. Boka er utgitt på Friluftsforlaget.
Lillesand
Den tredje boken jeg gjorde i Sørlandsserien. En fantastisk reise blant noen av våre mest kjente uthavner og vakker skjærgård langs Blindleia. Boka er utgitt på Friluftsforlaget.
Risør Trebåtfestival
Dette er den første boken jeg var med på og betyr derfor noe spesielt. Jeg har i alle år fotografert den årlige trebåtfestivalen i Risør i begynnelsen av august. Boken er en bildekavalkade og hyllest til trebåten og en festivalen som er en viktig kystkulturinstitusjon på Sørlandet. Bildene er stort sett tatt av tidligere kollega Per Kristian Lunden og meg selv. Boka ble utgitt av Sørvis, men er utsolgt fra forlaget.